Lumină pentru suflet ...

"Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint."
( Pilde 25:11 )

     De multe ori se întâmplă să pierdem drumul bun sau fără să realizăm, ne trezim într-o stare difuză, fără speranţe prea mari, înconjuraţi de întuneric şi gânduri rele, ori pesimiste. Un cuvânt bun, ne poate ajuta să prindem din nou firul cel bun sau măcar să putem vedea "luminiţa de la capătul tunelului" în care ne aflăm.
     O idee, un gând bun, o vorbă bună spusă la timpul potrivit poate face minuni în viaţa unui om! Aici poţi scrie experienţa ta de viaţă, problema în care te afli sau te-ai aflat .... Poţi cere un sfat sau poţi dărui un sfat bun celui care are nevoie de el.
     Mereu mai avem de învăţat câte ceva. Uneori ne învaţă viaţa, alteori părinţii, ori fraţii sau prietenii de lângă noi. În viaţă poţi învăţa doar în două moduri: experimentând sau ascultând (Din punctul meu de vedere, al doilea este mai sigur (de câte ori pot, aleg acest mod de a învăţa), însă primul este în unele cazuri mult mai eficient, dar şansele de a te răni serios sufleteşte sunt extrem de mari şi după o "lovitură" zdravănă greu te mai ridici, dacă mai poţi ..., deci e riscant!).
    Dacă ştii o lumină bună de drum, împarte-o şi cu noi ... nu ştii cui îi poate folosi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Abonează-te (prin e-mail):

Dar din dar se face rai!