Semne de prietenie adevărată ...


Sunt trei semne de prietenie adevărată:

1. Dacă te vede mergând pe o cale greșită, prietenul adevărat va face tot ce-i stă în putință spre a te aduce pe calea cea bună.
  2. Prietenul adevărat nu te va linguși, ci îți va spune adevărul chiar și atunci când aceasta ar putea afecta sentimentele pe care i le porți.
     3. Și de vei avea necazuri vreodată, el va fi primul care va alerga să te ajute.

2 comentarii:

  1. La al doilea punct "2. Prietenul adevărat nu te va linguși, ci îți va spune adevărul chiar și atunci când aceasta ar putea afecta sentimentele pe care i le porți." - ai perfecta dreptate, dar as mai adauga atat ca nu toata lumea este pregatita sa auda adevarul!!! Asa mi-am pierdut cativa prieteni....din cauza sinceritatii mele si a orgoliilor lor prea mari...si a oglinzii strambe in care se uitau. Suntem tentati sa ne auto-mintim si cand cineva ne spune adevarul, persoana respectiva devine dusmanul numaru unu, iar dusmanii persoanei care ne-a aruncat adevarul in fata devin deodata prietenii nostri. Se fac foarte repede asemenea coalitii! Poate trec ani sau zeci de ani pana persoana careia i-ai spus adevarul va intalni o situatie, o experienta de viata in care este fortata sa recunoasca ca ai avut dreptate...dar nu este sigur ca va recunoaste ca ai avut dreptate si in fata ta. Trebuie sa ajungi la un anumit grad de intelepciune ca sa fi recunoscator celui care iti spune adevarul incontestabil in fata (bine.. aici nu vreau sa intru in amanunte legat de adevar..ca si adevarul este relativ...adevarul tau nu este neaparat si adevarul meu...dar exista si adevaruri absolute...cum ar fi ca apa incheta la 0 grade... cel putin aici pe Pamant).
    Dar lasand la oparte comentariile mele afirmatia ta este adevarata!

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate oamenii se plang in general ca nu au prieteni, desi cum ati spus si dvs. unii dintre ei, cu toate ca au parte de prieteni adevarati ii exclud din viata lor pentru ca nu aud de la ei ce isi doresc in unele momente decisive din viata ...

    RăspundețiȘtergere

Abonează-te (prin e-mail):

Dar din dar se face rai!