Ce este viața pentru tine?

    Cel mai frumos cadou este viața ... cel mai de preț lucru este discernământul (o gândire corectă) ... cel mai deosebit gest: a dărui ... cheile vieții sunt puterea voinței și puterea de a iubi .... Viața este ca și o oglindă ... tot ceea ce faci sau dai, se întoarce înapoi  ...
     Cel mai frumos cadou este viața ... este logic ... fără ea totul nu ar mai avea sens ...
     Cel mai de preț lucru este discernământul (o gândire corectă) ... dacă gândirea ta este greșită atunci tot ceea ce faci e greșit ... iubești greșit, iei decizii pripite și greșite, crezi în lucruri greșite sau crezi greșit în lucruri bune, prioritățile tale sunt greșite ș.a.m.d. .... mi-a rămas un gând bun din liceu care spune cam așa ”Ai grijă la gândurile tale, pentru că ele vor deveni fapte. Ai grijă la faptele tale, pentru că ele vor deveni obiceiuri. Ai grijă la obiceiurile tale, pentru că ele formează caracterul tău. Ai grijă ce caracter ai, pentru că el va fi destinul tău!” și dacă mai ținem cont că toată viața omului este din gând ... tot ce faci își are punctul de pornire în mintea ta, atunci la fel de logic este că ”Cel mai de preț lucru este discernământul (o gândire corectă)!”
     Cel mai deosebit gest: a dărui ... Așa este! Însă să o faci din inimă, nu obligat sau ca să-ți atingi vreun scop ... aici intervine din nou DISCERNĂMÂNTUL ... când dai nu trebuie să aștepți nimic în schimb!!! Am observat lucrul acesta în viața mea ... mai fericit ești atunci când dăruiești ... dăruind ceva frumos, îl faci pe celălalt fericit, iar dacă el este fericit automat vei fi și tu la fel ... iar dacă mai luam în considerare că ”Dar din dar se face RAI”, cum sa nu fie cel mai deosebit gest ... 
     Cheile vieții sunt puterea voinței și puterea de a iubi ... pentru ca nu poți face nimic în viață fără VOINȚĂ, iar fără IUBIRE, ceea ce faci este NULL, adică fără nici o valoare ... Deci pentru o viață frumoasă ai nevoie de ambele chei ... ”fără voință nu faci nimic, iar fără iubire totul este nimic!” simplu și frumos spus, nu poți spune că nu este așa ... dacă este să fi sincer măcar cu tine însuți!
      Viața este ca și o oglindă ... tot ceea ce faci sau dai, se întoarce înapoi ... viața se rezumă practic la decizii, în funcție de cum alegi, așa primești ... mulți spun că viața nu este corectă și e de înțeles de ce: odată ce ai ales greșit, primești ce meriți și dacă nu-ți place ceea ce primești, în loc să dai vina pe tine, dai vina pe ”Oglindă” (pe viață) și asta pentru ca majoritatea oamenilor nu sunt responsabili pentru faptele lor și fug de probleme, ori de probleme nu poți fugi niciodată în viață ... poate așa ai tu impresia că ai scăpat fugind, dar o problemă nerezolvată te urmărește toată viața, iar la sfârșit cad toate peste tine (simbolic vorbind) ... soluția nu este să ”închizi ochii” pentru că problemele vor rămâne tot nerezolvate și cu cât se strâng mai multe cu atât va fi mai greu, ca și la școala, servici sau acasă.
      Pentru mine viața este un EXAMEN UNIC de IUBIRE, CREDINȚĂ și CURAJ!!!

*Aștept și părerea voastră despre viață, ce ați învățat și ce-ați putea oferi frumos și celorlalți ... (sunt acceptate comentarii anonime) 

4 comentarii:

 1. Da cate ori te aud vorbind de VOINTA intotdeauna imi vine in minte "Vointa de putere" a lui FR. NIETZSCHE...nu am ce face...ca un refren imi vine in minte acest titlu. Desi Nietzsche intelegea altfel aceasta vointa decat tine. Printre preocuparile lui (obsesiile lui) se numara rasturnarea tuturor valorilor si instituirea unei noi table de valori a umanitatii.Aceasta noua tabla de valori este tabla primordiala a umanitatii, care fusese candva distrusa. Ceea ce propune Nietzsche este nou numai fata de valorile crestine, care au in centrul lor mila,care se opune legii selectiei, deci legii evolutiei. Prin mila (dupa parerea lui FR.N) sunt lasate in viata exemplare mai putin puternice, cele slabe sau suferinde. Prin aceste exemplare slabe patrund in lume nonvalorile. Dupa el, crestinismul, ca religie a milei, a instituit o falsa ierarhie a valorilor, de aceea ea trebuie sfaramata si inlocuita cu una centrata pe forta de putere. Valorile isi au originea in vointa in sensul pe care germanii il dau acestui cuvant (vointa-putere). Valoarea este dictata de VOINTA fara lege, o vointa oarba pentru ca ea insasi isi da legea!
  ...Acum intelegi de ce imi suna mie atat de ciudat din gura ta acest cuvant "VOINTA", desi stiu ca tu il folosesti in alt sens, dar vointa tot vointa ramane...doar trebuie sa ai grija ca prin aceasta vointa uriasa, puternica sa nu calci in picioare drepturile si libertatiile semenilor tai!

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte frumoasa initiativa ta, chiar vroiam sa te pun in tema cu un proiect mai vechi de al meu:

  http://margaritarepentrusuflet.wordpress.com/

  :-) Cred ca recunosti cu usurinta ce este scris pe acolo...

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumim Paul ... :) evident ca recunosc multe dintre margaritare ...
  desi nu ai multe ganduri ... pot sa zic fara sa gresesc ca ai un top 10 cele mai frumoase si folositoare ganduri pentru fiecare suflet :D

  RăspundețiȘtergere

Abonează-te (prin e-mail):

Dar din dar se face rai!