Lucruri pe care le-am uitat

De curând am citit undeva un articol frumos ... mi-a plăcut și-l împart mai departe la rândul meu:
"Am uitat de atâtea ori să-I mulţumesc lui Dumnezeu pentru că  nu-mi dă tot ce-i cer, … Am uitat şi să mă raportez corect la tăcerea Sa, … mai ales că am înţeles de atâtea ori, că tăcerea lui Dumnezeu nu înseamnă întotdeauna „nu!”, … ci poate însemna „nu acum!” sau poate „eşti copil încă!”.
Am uitat prea repede că lucrurile mărunte de fiecare zi fac viaţa mai frumoasă … Mă stresează exact acele lucruri, care ar trebui să mă facă seara să sar în sus de bucurie. Un 10 al copilului de la şcoală, o ciorbă bună a mamei, un zâmbet al soţiei, un moft al celor de lângă mine de la serviciu … Înseamnă că trăiesc, că sunt între oameni, că nu-s într-un loc pustiu. Încărunţesc aşteptând lucruri grozave, experienţe uimitoare, un zbor pe lună şi nu văd că liliacul din faţa casei a înflorit a doua oară.
Am uitat cu uşurinţă că Dumnezeu n-a făcut totul într-o zi, deci ce m-ar face pe mine să cred că eu pot mai mult decât Dumnezeu? Ajunge zilei necazul şi frumuseţea ei! Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul … şi de cine să ne fie teamă, când ştim că Domnul este de partea noastră? Bucuraţi-vă prieteni la gândul că nu veţi reuşi să terminaţi totul în viaţa aceasta! O să continue copiii voştri lucrarea, … dar până atunci, munciţi credincioşi în via Domnului!
Am uitat că dragostea, … şi nu timpul, vindecă rănile! Nimeni n-a murit de inimă rea, pentru că a iubit prea mult! Nu veţi putea schimba oamenii, dar veţi putea să-i iubiţi, … pentru că nimeni nu-i perfect, atâta timp cât nu-l iubeşti … Ori, proiecţia iubirii tale asupra celuilalt are un efect fascinant de înfrumuseţare, … ca să nu mai punem la socoteală, … că, dacă iubeşti, simţi că trăieşti şi eşti mai frumos!
Am uitat să zâmbesc către orice persoană cunoscută, … şi asta mă face cel mai nefericit! Asta nu costă nimic, … este un gest simplu, … şi totuşi, nu-l mai fac ca altădată ... !
Şi ce mă doare cel mai mult, este că, nu-mi mai aduc aminte, … de tot ceea ce am uitat … !"

Un comentariu:

  1. Ar trebui sa-i multumim, in fiecare zi ca ne da ce avem nevoie si nu ce-i cerem noi!!!
    E minunat ce ai scris!!!

    RăspundețiȘtergere

Abonează-te (prin e-mail):

Dar din dar se face rai!